Wil Damen

Wil Damen - Biografie

Op negen jarige leeftijd is het allemaal begonnen toen  mijn vader een Sonor drumstel kocht en ik les kreeg aan huis van Ben Voogd uit Kaatsheuvel. Na een tijd , rondom mijn 11de jaar, vond mijn vader dat het tijd was verder te gaan en zo kwam ik in contact met een Accordeonist Jan Brokken uit Den Bosch. Hij was een wat oudere man ( 30 ) die accordeon speelde en zo is gezocht naar een naam voor een duo en met onze voornamen Willie en Jan  was het duo “ De Williejans ” al gauw ontstaan. Zo deed ik als 12 jarige op het podium  mijn eerste optreden als drummer bij Café “Piet van Dun “ te Kaatsheuvel bij een 50 jarige bruiloft. 

Na jaren menig feest, party’s, bruiloften en evenementen muzikaal te hebben ondersteund, en hierbij de nodige ervaring ook als zanger te hebben opgedaan, had ik besloten het drummen te laten voor wat het was.
Zo ben ik nadien in mij ééntje verder gegaan met een avondvullende “One man Show “ bestaande uit keyboard,  gitaar en zang onder de toepasselijke naam “ The Lonely Boy ” . In die tijd deed het zingen met orkestbanden veelvuldig zijn intreden en zo heb ik geleidelijk aan mezelf een repertoire aangemeten dat alleen nog maar bestond uit orkestbanden. Op mijn 24ste werd het wat stiller met optreden of juist niet en ben ik een café bedrijf begonnen waarbij ik al gauw door de gasten gebombardeerd werd als de zingende kastelein van Waalwijk. .

Na 3 jaar als kastelein verkocht ik het café en ben toen naar Spanje vertrokken om daar in het hoogseizoen in de horeca te gaan werken.
Zoals een lokaal spreekwoord zegt “ onder een appelboom liggen nooit geen peren ”zo besloot het lot van het leven voor mij anders want al gauw trok ik daar de aandacht weer van de mensen als zanger en zo stond ik weer op het podium mijn liedjes te zingen. De gasten hadden al gauw een naam voor me en riepen dan ook “ He Elvis zing nog eens een nummertje ”. Mijn repertoire nodigt u zeker uit om eens een dansje te wagen op de dansvloer als hiervoor de gelegenheid is. Door de jaren heen heb ik een groot repertoire opgebouwd van muziek uit de jaren 50 tot hedendaagse muziek variërende van Nederlands, Engels, Duits, Spaans, en heb zelfs 2 Turkse nummers van Tarkan in mijn repertoire omdat hier vraag naar was. Werkend door de jaren heen aan mijn repertoire heb ik door een veelzijdigheid aan genres en nummers een veelzijdig allround muzikaal repertoire. Ik ben dan ook weer blij na een periode van corona, waarbij het stil werd met optreden , dat ik menig feestgedruis weer muzikaal kan gaan ondersteunen met als slogan “ een dag met muziek is een dag zonder zorgen ”

Verder zou ik willen bedanken, met warmte in mijn hart, iedereen die aan mijn zangcarrière een positieve aanvulling hebben gegeven en zeker aan die personen die dit nog steeds doen. Hierbij denk ik zeker aan al die radiostations die mijn nummers draaien. Als ik iedereen bij naam zou noemen kan het zijn dat ik iemand vergeet.
En met bovenstaande tekst is immers ook mijn dank uitgesproken naar die mensen die genoten hebben van mij optredens omdat zij zeker hebben bijgedragen aan mijn muzikale carrière.

Informatie

Duur
Omgeving Binnen & Buiten
Artiesten Zanger
Vereisten - Artiest heeft rider
- Artiest inclusief geluid
Reiskosten Reiskostenvergoeding op basis van kilometers
Kosten Prijs op aanvraag

Foto's van Wil Damen

Video's van Wil Damen

Winkelwagen