Will Claase

Will Claase​ - Biografie

Will Claase is sinds 1972 actief in de muziek en dan vooral in de
genres Country & western en Rock & Roll.
In zijn jeugd werd Will vooral geïnspireerd door de platen, die zijn vader Pietje
tijdens zijn vaartijd bij de Marine mee terug naar huis nam en werd dan vooral
geraakt door de harmonie en samenzang.
Op de middelbare school kwam Will in contact met Ralph Paap, die solo- en
slaggitaar speelde en met wie hij liedjes van Elvis Presley, Rick Nelson en Cliff
Richard oefende. Samen richtten ze hun eerste schoolbandje op, wat zich later
uitbreidde tot een heuse band ”New Deep”, met in het jaar 1982 als hoogte punten de 1ste prijs tijdens het Internationale Countryfestival te Uden en de 1ste prijs in AVRO’s Nieuwe Oogst.

Na het uiteenvallen van deze formatie in 2000 is Will solo gegaan en is later
uitgenodigd om toe te treden tot de Country-Linedanceformatie “Indian Summer” , waarbij ze menig voetje van de vloer hebben gekregen, zowel in Nederland, België als in Spanje, waarin Will ook solo succesvol is geweest. Naast het countryrepertoire is Will zich ook meer gaan toeleggen op het repertoire van Elvis Presley (zijn grote idool), muziek uit de jaren ’50, ’60 en ’70 en Easy Listening.

In mei 2011 heeft Will zijn 3de cd “Hold Me Close” uitgebracht, waarop 20 songs met de diverse genres, die Will vertegenwoordigd.
In dat zelfde jaar heeft hij op verzoek een tribute-show aan Jack Jersey neer- gezet, welke show hij dan ook aan zijn repertoire heeft toegevoegd.
Will stond op het Christmas Countryfestival te Rijswijk en heeft ook diverse jaren op het Spikker Country Festival gestaan.

In de periode januari tot maart 2012 is hij invalzanger geweest bij de
country-linedanceformatie Collonel Hammonds 4, vanwege dat hun zanger Hans Venneman stemproblemen had. In Juli 2015, 2016 en 2017 is Will, op uitnodiging van Eva East en Duke Francis, onderdeel geweest van de Highway Women and Awesome Cowboys-show op het Westernwald Country & Westernfestival in Nauroth – Westerwald te Duitsland.

In augustus 2017 stond Will ook op het Country-Festival Rhein-Sieg in
Duitsland. Door de jaren heen is Will ook een zeer gevraagd en gewaardeerd persoon om duetten mee zingen en heeft ook zelfs ruim vier jaar deel uitgemaakt van het duo Senang Hati, die vooral werden gevraagd voor Kumpulans en Masoek Sadja’s, en waardoor zijn Maleise repertoire ook groeide.
Regelmatig wordt Will gevraagd voor de Seniorenmiddagen, welke 2x per jaar in
schouwburg De Kampanje te Den Helder plaatsvinden en nog regelmatiger wordt hij in de diverse zorginstellingen gevraagd om voor de ouderen op te treden. Met zijn repertoire kan Will ook worden geboekt voor uitvaarten en/of crematies.

Eventuele verzoeknummers en/of wensen zijn bespreekbaar.
Door de uitbraak van het Corona-virus, waardoor optredens werden geannuleerd en verdere boekingen voorlopig uitbleven, is Will iedere woensdag van 14.00 tot
17.00 uur live op Facebook gaan streamen met Will’s MeMory lane, waar de
kijkers en luisteraars hun verzoekjes konden indienen, die Will dan zoveel mogelijk inwilligde. Met de week groeide het aantal kijkers/luisteraars en door ingediende verzoekjes groeide ook zijn repertoire. Will voelt zich thuis op diverse podia en zalen, groot en klein, en door de diversiteit in zijn repertoire laat Will net zo makkelijk de ouderen genieten met zijn herkenbare liederen uit de 50’er, 60’er en 70’er jaren, als voor de line dancers op een Country festival of de bezoekers van een Masoek Sadja, Kumpulan of Pasar Malam.

Will is in bezit van een eigen geluidsinstallatie, waarmee hij ook makkelijk kan
worden ingezet op markten en/of braderieën

Informatie

Duur Max 4 x 45 minuten
Omgeving Binnen & Buiten
Artiesten Zanger
Vereisten - Artiest heeft rider
- Externe licht en geluidtechnicus nodig
Reiskosten Reiskostenvergoeding op basis van kilometers de artiest komt uit Den Helder
Kosten Prijs op aanvraag

Foto's van Will Claase

Video's van Will Claase

Winkelwagen